Marraskuu ja valoa on niukasti. Kissalan pojat nukkuvat paljon viikolla. Tässä veljekset Kuro ja Taka vetävät hirsiä yhdessä ja kuorsata tuhnuttavat. Läheisyys lämmittää ja tuo turvallisuutta:

Mutta viikonloppuna herätään eloon. On aivan ihana huomata kuinka iloisia Kissalan pojat Neksu ja Saksu ovat siitä että ollaan koko viikonloppu yhdessä. Ne pötköttelevät sängyssä yhtä pitkään kuin kaikki muutkin, hakevat hellyyksiä, kuikuilevat peittojen alla  ja kerjäävät silityksiä ja kehräävät. Neksusta on Sveitsin reissun jälkeen tullut varsinainen "Lellu-Poika". Aikaisemmin se esitti kovaa kollia joka ei pahemmin hellyyksiä tarvinnut, nykyään se nauttii huomiosta ja silityksistä täysillä. Monena maanantaina se hiipii kanssani kylpyhuoneeseen aamulla kun heräilen aikaisin ennen viittä Helsingin matkaa varten. Neksu hyppää syliini ja asettuu hetkeksi silitettäväksi, silmät kiinni ja kehräten siristen. Niissä hetkissä velatkin ovat saatavia.

Vaikka ulkoilu tarhassa jääkin ilmojen takia jo nykyään vähemmälle pojat haluavat kuitenkin haistella ulkona syysilmaa ja kuullostella talven tuloa. Lehteäkään ei voi hakea ellei Neksua ja Saksua päästä haistelemaan ulkoilmaa, Neksu vaatii myös saada päästä lehtilaatikolle saakka lehteä hakemaan, se on jo joka-aamuinen rutiini. Tänään katsoimme josko aurinko pilkahtaisi edes hetkeksi valoa tuomaan:

Kuro ja Taka kuulemma kerjäävät aivan samalla tavalla omaan tarhaan vielä ulkoilemaan. Burman kissa näyttää kestävän aika hyvin erilaisia lämpötiloja vaikka on kotoisin trooppisesta maasta.

Aiemmin menneellä viikolla Taka katseli meillä lintujen pyrähtelyä lintulaudalla:

 

Kissalan pojat toivottavat kaikille oikein hyvää marraskuun viikkoa