Kesäloman ensimmäinen viikko ja POROKin näyttely on takanapäin. Vietimme ensimmäisen viikon Pesäkalliossa koko poppoo, lepäillen, siivoillen ja koska Kissalan pojat ja pikkupojat eivät siivoa, ne päivystivät yötäpäivää myyriä ja hiiriä. Toistaiseksi vahvimmat saalistajat ovat Sake ja erityisesti Neko. Yhtenä päivänä Neko oli tuomassa jopa kolmea saalista ulkoa sisälle, oli työlästä pitää saalistaja ja saalis ulkona mökistä ilman että Neksu loukkaantui. Osallistuihan se ansiokkaasti yhteisen kodin ruokahuoltoon.

Pikkupojilla meni aikaa myös auringonottoon isän kanssa ja iltapäiväkävelyyn...

...Komeita kissan peräpeilejä näkyi mökkitiellä:

Sitten leikittiin...

...ja levättiin yhdessä:

No niin, POROKin näyttely:  2.-3.7.2011 Pohjois-Suomen Rotukissayhdistyksen vuosittainen päätapahtuma. Näyttely on Suomen suosituimmaksi kissanäyttelytapahtumaksi aikanaan äänestetty hyvän tilan ja mukavien järjestelyjen vuoksi. Siinä suhteessa ei koettu pettymyksiä tänäkään vuonna. Mukana olivat kaikki tutut ja omien kissojen sukulaiset.

Nekon ja Rosan poika Nekku:

Kantaisä Harald:

Sinan kissojen sukulaisia:

Ja Kissalan pojat itse tietenkin:

Näyttelyssä on hauska seurata tuomareita jotka kärsivällisesti esittelevät myös yleisölle heille arvosteluun tulevat kissat, siinä oppii itsekin koko ajan rotujen standardeista ja vaatimuksista. Yksi parhaista kyseisten tuomareiden joukosta on tässä:

Meillä oli suuret odotukset (kuten kaikilla tietenkin) omien kissojemme suhteen ja arvostelut olivatkin oikein hienot. Yksi asia jäi kuitenkin vaivaamaan. Jostain kumman syystä usealle lauantaina suorahäntäisinä arvostelluista kissoista oli kehittynyt ns. häntänikki sunnuntaina  

Mitä lie tapahtunut...

Jopa Taka-kissamme katseli anovasti esittäjäänsä Ullaa kun sillä tässä "todettiin" tuo nikki. Kun ei sitä aiemmin kukaan ole löytänyt...

Eräs kiva yllätys näyttelyn arvostelun alkaessa oli myös se, että mukana oli suomalainen tuomarioppilas, kasvattajanakin tunnettu Tuuli Larva. Kiva saada tuoretta kotimaista tietotaitoa tuomarikaartiin.

Muutamia tunnelmakuvia:

Näyttelyssä jännitetään oman kissan sijoittumista tuomarin arvostelussa,

Kissakin näyttää tuomarille kieltä kun arvostelu ei mene mieleisellä tavalla. Tässä ihanan nuoren kollin mielipiteenilmaisu:

Omistajan ja kissan välinen yhteistyö on kuitenkin saumatonta:

lopuksi pari kaunista, hiukan pitkäkarvaisempaa muiden rotujen edustajaa tässä:

Summa Summarum: Ihana oli tavata kaikkia tuttuja, porista niitä näitä, jännittää omien kissojen ja ystävien kissojen menestystä ja hämmästellä silmät suurena sitä nikki-pandemiaa joka sunnuntaina riehui kissojen joukossa: 

Monin kiitoksin kaikille POROKilaisille ja muille kissaihmisille,

Raami