Vuosi Sveitsissä on takanapäin. Tulin takaisin Suomeen viime viikon keskiviikkona. Viikonlopun ajan olen melkeinpä vain kaikessa rauhassa katsellut Kissalan poikien ja pikkupoikien touhuamista ja ottanut uusia kuvia uudella kameralla - vihdoinkin.

Tällaista kissasoppaa oli tiedossa viime viikon keskiviikkoiltana:

Neksu seurasi lauman johtajana tyynesti miden menoa ja juoksemista:

Sake kuulemani mukaan leikittää poikiaan aika useasti, useammin kuin kuvittelin. Yleensä Saken vuorokausirytmi ei aivan mene muiden kanssa yksiin. Sake peuhuaa kun muut nukkuvat ja kun muut riehuvat - Saksu nukkuu mansikassa.

Saken lempipaikka on videonauhurin päällä ja tietenkin Taka on isänsä lailla löytänyt mukavan lämpimän ja surisevan makuualustan mieleisekseen:

Sunnuntaina, kun sää oli lauhtunut nollan tienoille ajattelimme antaa Kissalan pojille ja pikkaraisille hiukan äksöniä. Ulkotarhan ovi auki ja katsotaan mitä tapahtuu:

Kaikki ulos yhtenä rykelmänä ja katsomaan miltä ulkomaailma helmikuun lopulla näyttää...

Nurkan takana - olisiko siellä jo kevät ja ruoho vihreänä....

...ei vielä ole kevät mutta Kissalan pojilla on jo kevättä rinnassa. Kaikki juoksevat kerroksissa toistensa perässä villinä ja on vain ajan kysymys milloin lumet alkavat sulaa ja saamme alkaa kaivaa ulkotarhaa lumesta puhtaaksi maapohjan kuivumiseksi.

Baselissa viime viikolla linnut visersivät  aamuisin aivan kuin keväällä konsanaan. Ei se aika voi olla kaukana täältäkään...

 

Oikein hyvää viikkoa kaikille toivovat Kissalan pojat ja pikkupojat