Olemme taas kolmisin poikien kanssa Baselissa. Marraskuuhun mahtui paljon tapahtumia, kokemuksia ja Kissalan poikien touhuiluja. Buchin näyttelystä ensin:

Neksu, kokeneena näyttelykissana teki olonsa heti Buchsissa mukavaksi. Olen ostanut jo kauan sitten Nekolle riippukeinun (fleeseä, hienosti viimeistellyn) näyttelyhäkkiin, mutta se ei ole koskaan kelvannut. Nyt Buchsissa kun olimme saaneet verhot paikoilleen ja kissat häkkeihinsä Neko alkoi sisustaa. Se tarkoitti sitä että se raapi itselleen kulkukäytävän verhojen ja häkin väliin ja ähelsi itsensä verhokaton ja häkin väliseen tilaan. sitten Arkkivaari oli tyytyväinen:

Saken tyyli on hiukan erilainen:

Saimme Sveitsin näyttelyynkin Kaija Wikströmiltä neuvoja, joten osasimme varautua yllätyksiin.Tapasimme mukavan Mombellin perheen kissoineen näyttelyssä. He kasvattavat Burman kissoja Lucky Owl-kasvattajanimen alla. Heillä oli mukanaan upeasti menestynyt kollinsa Red sekä sen jälkeläisiä, mm. Lucky Owl Tiger , joka vei meidän sydämet yhdessä hujauksessa:

Red:

pojanpoika Tiger:

 

Mombellien kilpailuryhmästä löytyi myös kaunis suomalaistyttö, Kaijuksen Camomilla (viihtyen myös näyttelyn paneelissa):

Sake pääsi myös suoraan paneeliin tuomarikäyntinsä jälkeen.

Meille riitti muutenkin jännitystä koko ajan, sillä kaikki kuulutukset tehtiin Sveitsin saksankielellä, joka on sveitsiläinen puhuttu kieli jota en saksan kieltä lukeneena ymmärrä sanaakaan. Aina kun jotain kuulutettiin piti käydä kysymässä pitikö olla jossain vai ei ja jos piti - kumman kissan kanssa vai ilman.

Neksu oli näyttelyssä kuin kotonaan (Neko nauttii itsensä esittämisestä tuomarille ja mikäs Neksunlaista burmankissa on esittää):

Taustalla Mombellien kasvattajapariskunta kissoineen:

Neksu joutui odottamaan TP valintaa aika kauan ja paremmaksi valittiin sitten egyptin mau joka voitti myöhemmin myös kategoriansa. Saimme paneelia odottaessamme aika paljon vihjeitä siitä että kotiinpäin tuomarointi on hyvin yleistä Sveitsissä ja sekä Neksun että Saken kohdalla saimme myös konkreettisesti sen kokea.

Itse lempeys - Saksu - laittoi burmailmettä peliin..

 

Mutta - yhtä kokemusta ja sertit taskussa rikkaampana ollaan taas, maailmalla.

Nyt marraskuun edetessä loppua kohti olemme taas kolmistaan Kissalan poikien kanssa Baselissa. Ilma kylmenee, enää ei ole pojilla edessä tuntikausia paistattelua parvekkeella auringonpaisteessa. Lunta tulee hetkellä millä hyvänsä.

Kuukauden kuluttua muu perhe tule Jouluksi Baseliin ja suunnittelemme retkiä koko poppoolle.

Marraskuun  ja joulukuun kuulumisista lisää ensi kerralla, Kissalan pojat laittavat terveisiä kaikille