Luulajan näyttely takanapäin - mikä ihana retki poikien kanssa parhaassa mahdollisessa seurassa (Ulla, Eeva, Sina ja kaikki muut...)! Olimme suunnitelleet olevamme näyttelyssa kaksi päivää mutta päätimme perjantaina lähteä jo lauantain jälkeen ehtiäksemme pariksi päiväksi vielä koko Kissalan pojat-katraan kanssa Pesäkallioon. Lauantai 14.8 oli todella upea päivä. Ilma oli upea, aurinkonen ja tuttu Oulun porukka kasassa edustamassa Suomea naapurimaan kissakilpailussa. Olimme aika huolissamme Saken figurista ja miten se vaikuttaisi arvosteluun - voisiko tuomari jopa kieltäytyä antamasta serttiä kun poika painaa jo 5.6 kg.Pikkupoikien nappuruoka on maistunut Sakelle kovin hyvin ja nyt täytyy ottaa tiukka linja ruoan suhteen jo terveydellisistä syistä. Neksu riehkaa niin paljon pikkupoikien kanssa että se pitää huolta linjoistaan jo sillä aktiviteetilla. Sake usein istuu taaempana katsomassa ja lepäilee kuin Roomalainen keisari vaikka Pesäkalliossa Sakekin sai vauhtivaihteen päälle.

Mutta Luulajaan:

Neko meni ensimmäisenä arvosteluun ja sillä oli ruotsalainen kilpailija.Neksu kuitenkin sai erinomaiset arvostelut ja samoin tein BIV-arvostelun. Jäimme jännittämään Nekon jatkoa ja Saken arvostelun alkua. Sakelle tuomari totesi että isohan se on mutta ei haittaa, burmana Sake on muuten oikein komea niin CAPIB sieltä tuli ja IP plakaatti oli tassussa. Neksu meni sen jälkeen aika pitkän odottelun jälkeen TP-valintaan ja suureksi iloksemme - paneeliin!!!!!

Paneelihäkissä Neksu katseli meitä (joilla pulssi meni kahtasataa...),Neksulla ei merkkiäkään hermostuksesta.

Olimme pyytäneet yhtä kilpailun assistenttia esittelemään Nekon ja heidän yhteistyönsä olikin sitten saumatonta ja Neksu oli parhaimmillaan: 

Neksu oli jo lauantaiaamuna hotellihuoneessa todella tarmokkaan oloinen, määrätietoinen ja valmiina matkaan, aivan kuin se olisi tiennyt että tässä ollaan eläkkeelle menossa näyttelyuralta ja nyt laitetaan sen arvoinen  piste sille matkalle.   Olemme tottuneet että Sake menee useimmin pidemmälle näyttelyssä mutta arkkivaari näytti että suurimmat kalat uivat kuitenkin syvissä vesissä ja tuovat voiton kotiin.

Paneeliin menimme siis ja vastassa oli - kukas muu kuin Urho (Arkhitekton Imhotep), äänet jakaantuivat niin että Urho sai 3 ääntä ja Neko 1, eli Suomeen tulivat sijat 1 ja 2. Muille samassa kisassa olleille kauniille kissoille ei ääniä riittänyt. Kolmos-kategorian kastraattiuroskisan Suomi-Ruotsi-Pohjoismaat  maaottelu päättyi Suomijuhlaan!

Yläkuvassa Urho matkalla TP-voittoon lauantaina...

Saimme myös juhlia harvinaista tapahtumaa, Lotta-rouva sai Supreme Champion-arvonimen lauantaina. Sen korkeammalle ei kastroimaton kissa voi päästä. Syy kyseisen palkinnon saavuttamiseen näkyy tässä, saanko esitellä - LOTTA:

Kissalan pojat kiittävät kaikkia tapaamiaan kilpakumppaneita ja kissaharrastajia upeista kokemuksista näyttelyissä ja rehdistä kilpailusta. Nähdään ehkä POROKin näyttelyissä kesäisin, Neksu oli Luulajassa niin omimmillaan ja selvästi nautti esilläolosta, että ehkä seuraava kilpailu käydään Euroopassa, ihan vain harrastuksen vuoksi....

PS... Niin, ei niitä kilpailuareenoja vielä kokonaan jätetä, on tämä nuori polvi kypsymässä...

Pesäkallion retkestä ensi kerralla...