Vihdoin on lauhtunut hieman. Vielä lauantaina oli todella kylmä, -26 astetta mutta nyt sunnuntaina jo hellitti ja reippailimme ulkosalla kolmen asteen pakkasessa auringon paistaessa taivaalta. Aivan mahtava ilma. Kevään odotuksessa myös pojat riehkasivat aivan mahdottomasti lauantaina yläkerrassa. Istuimme takkaa lämmittäen ja tietopeliä pelaten alakerrassa porukalla ja odotimme saunan lämpiävän kun yläkerrasta kuului sellainen töminä, pauke ja ravi ettei ikinä aiemmin. Ilmeisesti pojat ovat aistineet kevättä kuonoissaan kun niin riehakasta oli meno. Vierashuoneen naulakon hyllyltä piti pudotella kaikki pipot ja kaulaliinat alas ja taituroida akrobaattisin esityksin, paremmalla ja huonommalla menestyksellä:

 

 

Kun olimme sitten käyneet saunassa oli oven ulkopuolella kahden väsyneen kissan jono lauteille jälkilämpöön:

Kävimme katsomassa  pentuja tänään sunnuntaina ja voi että jos voisi pitää useampia kissoja - ottaisin ne kaikki. Tässä esiintyvät nyt:

Himmu (joka tulee meidän Jaakon kummitädille ja joka saa nimen Jake)

Kaikki pennut kisaavat onnellisesti yhdessä ja molemmat äidit, Malla ja Kepsu seuraavat tarkkana aina vieressä (varsinkin kun kuvasin pentuja tuli Kheops katsomaan hyvin läheltä puuhasteluani).

Tässä Kheops ja sen pentu Reppana (joka on kaikkea muuta kuin Reppana, oikea pieni ilopilleri ja sitkeä sissi)

Kheops ja Himmu:

Tässä Kheops, Reppana ja Himmu (ja lempirotta):

Hemmo on varsinainen sylikissa (tuntuu siltä että Hemmo tulee isäänsä Sakeen ja Himmu isoisäänsä Nekoon):

 

Molemmat pojat olisi ihana ottaa meidän "kissayhteisöön" mutta katsotaan miten se käytännössä olisi mahdollista. Totuus on se että kaksi kissaa on aina "vaivattomampi" kuin yksi kissa, koska kissat pitävät toisistaan huolta, leikittävät toisiaan ja ovat kissalle kissaa. Siihen ei ihminen pysty vaikka kovasti yrittäisikin.

Tässä Himmu alias Jake laskee rottia...