Kovin lumisissa merkeissä vuosi vaihtuu. Hyötyliikuntaa on saanut harrastaa sekä välipäivinä että nyt vuodenvaihteen jälkeen. Pimeä aika pitää Kissalan pojat rentoina ja laiskoina. Piti kasvattajallemmekin valittaa että kun pojat eivät riehu, mikä niillä on - joku tauti? Mutta eipä ole kun pojat yksinkertaisesti ottavat kaamoksessa rennosti ja nukuskelevat ja pesevät välillä toisiansa. Siloin tällöin tulee yllättävä ajojahtipyrähdys peräkkäin, mutta melko harvoin ja vajaalla intensiteetillä.

Sekä Neko että Sake ovat jatkaneet tapaansa hiipiä illalla ja yöllä peiton alle jalkoihin nukkumaan, ilmeisesti lisälämpöä ja erityisesti laumahenkeä hakemaan. Sakella on sen lisäksi vielä uutena tapana tulla aamuyöstä kainaloon (siis juuri niin, kainaloon) nukkumaan ja tuhisemaan käsivarren mutkaan. Sen nautinnollisemman näköistä nukkujaa saa hakea, tulee itsellekin niin mukava ja levollinen olo.
 

Työt alkavat huomenna, päivät alkavat pidetä ja aletaan mennä kohti kevättä vaikka näillä pakkasilla ja lumimäärällä se tuntuu kaukaiselta. Sieltä se kevät kuitenkin tulee

Pimeän ajan piristykseksi kuva pojista niiden lempipaikassa, eli mansikassa: