Adventtisunnuntaina pojat lepäävät. Kun ei ole valoa niin ei oikein ole tekemisen kipinääkään. Molemmat pojat haahuilevat sylistä syliin, telmivät keskenään tai köllöttävät makuuhuoneessa sängyllä.

Tänään satoi räntää päivällä ja kun haimme lehden Nekon kanssa se ihmetteli suuresti märkiä räntähiutaleita jotka satoivat sen turkille. Molemmat pojat ovat tottuneet siihen, että ne pääsevät aina aamuisin yksi kerrallaan haistelemaan aamutuoksuja ovenraosta. Neko ensin ja Sake sitten. Aina samassa järjestyksessä. Lauantaiaamuna niistä oli hauskaa kun ne saivat yhdessä olla verannalla katsomassa kun kaksi oravapoikaa kiipeili leikkien verannan vieressä olevaa ikimäntyä pitkin edestakaisin. Nekon ja Saken silmät olivat kuin silarenkaat kun ne herkeämättä tuijottivat "liikkuvia maaleja", eli oravia.

Kuopion näyttelyn jälkeen Neko sairastui flunssaan. Se joutui antibioottikuurille ja sai myös silmätipat ja -voiteet. Ei se pojan tahtia ole haitannut, mutta kotiväellä on ollut aikamoinen lääkerumba koko viimeviikon. Huomenna menemme tarkistuskäynnille ja katsotaan mitä eläinlääkärimme Neksun silmistä ja voinnista sanoo.

Kollegani sanoi aikanaan että hän voisi istua ja katsoa persialais-kissojensa puuhastelua tunnista toiseen. Ymmärrän häntä hyvin. Voisin katsoa Neksun ja Saken haahuilua koko viikonlopun. Neko on niin isällinen ja huolehtivainen ja Sake taas heittäytyy täysillä isänsä hoidettavaksi ja huollettavaksi. Niin luottavaisena. Olisipa kaikilla ihmislapsillakin yhtä ihana lapsi-isä suhde. Itselläni ei ollut. Ehkä siksikin on niin terapeuttista katsoa Neksun ja Saksun puuhia.

Saken pojat (ovat siis molemmat poikia) kuulemma voivat hyvin. Emme ole nyt käyneet pentuja kuvaamassa ja katsomassa kun Nekolla on ollut tuo hengitystieinfektio mutta ehkä sitten tämän viikon lopulla tai ensi viikonloppuna.

Perjantaina Sake keksi kiivetä isäänsäkin korkeammalle katonrajaan. Sitä ennen Sake huomasi että pahvilaatikko on sitten aivan kertakaikkisen nasta paikka, hetken siellä voi olla hissukseen ja suunnitella muita tulevia tempauksia, esimerkiksi sitä kattoon kiipeämistä:

...mä oksalla ylimmällä....

Tässä vielä pari helmeä Kuopion näyttelystä:

Nekku Nekon ja Rosanpoika

Neko-papparainen:

ja ison pojan arviointi - jääkö hissi puoliväliin???....

 Oikein hyvää Joulunodotusta kaikille kissoille ja kissojen omille ihmisille