Aurinkoisena lauantaiaamuna pojat nukkuivat tavallista pidempään. Yleensä ne herättelevät jo aamulla kello viiden aikaan mutta tänään poikkeuksellisesti meni pidempään. Aamupesujen jälkeen alkoi armoton kerrosravi, jossa otetaan yleensä vauhtia juoksemalla alakerran makuuhuoneen kautta Cattageen, sen perille saakka ja siellä korkealla olevalle vaanimispaikalle - ja takaisin samaa tietä yläkertaan.

Tätä kesti sen 10 minuuttia, jonka jälkeen kaverit olivat niin lopussa, että sen sijaan että olisivat tarhassa aurinkoisena päivänä alkusyksyn tuoksuja haistelemassa, ne ovat urvahtaneet molemmat yläkerran makuuhuoneen sängylle kuuntelemaan "Saatana saapuu Moskovaan"-äänikirjaa jota itse kuuntelemme.

1250939425_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pojat ovat tottuneet siihen että joku lukee kirjaa ja siihen on kiva nukahtaa kun meillä aika usein iltaisin luetaan ääneen. Päivän tohinat rauhoittuvat siihen hetkeen ja kissat tapaavat nukahtaa, kuten nytkin.

Sake on alkanut kovasti pitää kolliääntä. Yleensä sillä on hyvin hentoinen mjau-ääni (päinvastoin kuin isällään, jolla on todella äänekäs, puhelias ja miehekäs burmamarina). Nykyään saattaa yhtäkkiä jostain kuulua kantava, vaativa kissan NAUKAISU joka on aivan erilainen kuin Saken ääni yleensä. Ensimmäisiä kertoja kun sen kuulin, luulin Saken jääneen johonkin pinteeseen tai että sillä oli jokin muu hätä, mutta ei, se seisoi keskellä olohuoneen lattiaa ja NAUKUI täysillä sydämensä kyllyydestä.

1250940306_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Odotamme toiveikkaina että kissatyttö jolle Sake on suunniteltu sulhoksi, tulisi sille tuulelle ja päästäisiin elämään iloisen odotuksen aikaa. Sen jälkeen tulee kyllä Sakellekin eteen se yksi tietty käynti oman lääkärin luona, jonka jälkeen jää se opperalaulanta ja yömekastus pois ja merkkausriski häviää.

To our Japanese Friends: During a sunny Saturday in August our boys have been having fun with running around the house - to and from the Cattage in the late morning. Now they have fallen asleep listening to an audiobook.

Sake has grown a lot during the summer, he is almost as big as his daddy Neko. He has started to act very much like a grown male and he will hopefully soon father a litter with a beautiful brown burmese girl Malla. We are keeping our fingers crossed that he will not start to pee-mark his surroundings before Malla is ready for him as the stench is usually unbearable.

What´s next?: We will be attending a cat show in Luleå Sweden within a couple of weeks in September in order to get an international review for Neko. Sake will not be participating at that show but most probably we will take him with Neko to the Kuopio show in November.

All the best to our Japanese Friends from Neko, Sake and their familyCool