Torstaina jouluostosten jälkeen käännetttiin auton nokka kohti Suomussalmea ja Pesäkalliota. Takapenkillä kaksi kissankoppaa toppasuojuksin. Alkoi pidennetty viikonloppu ja jouluvalmistelujen teko mökillä.

Olimme tuskin ehtineet Muhokselle kun autoon levisi aivan karmea happaman kissankakan haju. Voi taivas! Ulkona oli sen verran pakkasta etttei voinut ajaa ikkuna auki kun aivan lyhyen matkaa, Silmistä melkein vesi valui kun kiisimme pimeää tietä kyöläten kohti Puolankaa. Molemmilla pojilla on kopassaan pieni hiekkavessa mutta nyt tuntui siltä että Pojat olivat saaneet jotain isompaa härdelliä aikaan.

Perille päästyämme asia valkeni. Sake oli syönyt juuri ennen lähtöä ja jostain syystä sen vatsa oli mennyt veteläksi heti matkan alussa. Sake oli kiltisti tehnyt tarpeensa omaan kakkalaatikkoon mutta ollut niin tomera peittelyssä että koko tulos oli levinnyt kopan pohjalle ja kopasta nostettiin ent. punainen nyk.laikukas voimallisesti haiseva burmapoika.

Neksu katsoi koko toimitusta suurin silmin ja ihmetteli syvästi päivittelyämme. Koppasiivouksen jälkeen oli jo aikaa asettua aloille ja laittaa takkaan tuli ja kuullostella hiljaista Pesäkallion pimeyttä.

Perjantaiaamuna näkyi selvästi että joku tienoon kissoista oli kävelllyt katsomaan näkyikö kissalan pojista jälkeäkään.

 

Perjantaipäivästä alkaen pojat pääsivät halutessaan ulkoaitaukseen kirmaamaan. Pakkasta ei ollut vielä kuin muutama aste ja pirteästi pojat aina muutaman hetken aitauksessa viihtyivät:

Neksulla vauhtia piisaa...

 

Sake taas:  Aina kannattaa miettiä ensin...menisinkö sisälle vai viihtyisinkö vielä ulkona...

Tosin meidän Ulla halusi pelata varman päälle ja vei tarhaan isoäidin vanhan kaniturkin - jos vaikka poikien tassuja pitäisi välillä hiukan lämmittää (kyllä kelpasi)....

Pojat lämmitttelivät ulkoilun jälkeen takan lämmössä ja erityisesti Sake viihtyy kovasti saunassa (niinkuin jo pienenä)

Sake lämmittelee ja nautiskelee saunan lämmöstä ja rauhasta:

Talvi maalaa kauniit mutta lyhyet valoisat hetket luontoon omilla upeilla väreillään pienille ja vähän isommille ihasteltavaksi. Joulun viettoa Pesäkalliossa odotellessa: